söndag 6 januari 2013

Gi-frallor

Detta bakar jag ofta och tycker är väldigt gott. Runt dessa bröd kommer en härlig skorpa att bildas, är du en av dem som inte gillar skorpan runt utan bara får ont i gomen? Inga problem, gör då en limpa istället! dock måste den då gräddas på en lägre temp ca 175 grader i en timme.





ett pkt jäst
5 dl vatten
en tsk sirap (jästnäring)
1 dl rågkross
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1/3 dl olivolja
2 msk kaffe
4 dl grovt rågmjöl
5 dl rågsikt
1 krm salt
 
Häll lin-, solrosfrön och rågkross i en bunke och fyll på med vattnet.
Sedan olivolja, sirap, salt och kaffe. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
Rör ner mjölet och arbeta degen ordentligt i maskin eller förhand. Strö
lite rågsikt över och låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Arbeta degen
försiktigt på ett mjölat bakbord, bara så att degen får lite mjöl
över sig så att det går lättare att arbeta den. Forma till små
frallor och placera på en plåt. Lägg en bakduk över och
vänta 40 min. Nu ska de äntligen gräddas. 30-40
min på 200 grader.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar