söndag 31 mars 2013

Majsbröd




5 dl majsmjöl
ca 5 dl vetemjöl special
50 g smält smör
5 dl vatten
1 krm salt
1/2 tsk sirap (jästnäring)
1 pkt jäst
 
Mät upp vatten och häll i en bunke. Lös jästen i den. Rör ner
majsmjölet, salt, sirap, det smälta smöret och sedan vetemjölet.
Arbeta degen i bunken med en träslev eller bakmaskin. Degen kan
kleta men ska hålla ihop som en massa. Strö lite vetemjöl på toppen
och låt jäsa 30-40 min. Själp ut degen på ett mjölat bakbord och
forma små frallor som läggs på en plåt. Låt jäsa under
bakduk 30-40 min. Ställ på ugnen på 200 grader
medan du väntar. Grädda 15-30 min sedan svalna
på galler galler under bakduk.

 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar