måndag 21 januari 2013

Fröfrallor


 
50 g jäst
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
4 dl mjölk
1 dl vatten
50 g smör
1 krm salt
ca 9 dl vetemjöl
 
Mät upp mjölk och vatten. Häll i fröna. Smält matfett och häll i blandningen.
Rör ner jästen så det löser sig. Strö i salt och rör ner mjölet. Spara ev
till utbakning. Strö lite mjöl över och låt jäsa 30-40 min under
bakduk. Arbeta degen lätt på ett mjölat bakbord och forma
till frallor som sedan placeras på en plåt. Jäs under 
under bakduk 30-40 min. Grädda i nedre delen
av ungen på 200 grader i 15-20 min 
 

Avnjut färska!

  

2 kommentarer:

  1. Ungefär hur många frallor blir det?

    SvaraRadera
  2. Det blir en full plåt så lite beroende hur stora frallor du gör :) men ca 6-8 skulle jag säga.

    /Trevlig lördag!

    SvaraRadera