söndag 13 januari 2013

Apelsinchokladcupcakes

Här kommer ännu ett recept för er som älskar apelsinchoklad.
 
Har du ingen sprits så kan du bara klippa ett hål i hörnet på en
 plastpåse som jag gjorde :)
200 C                                                    10-20 min 
 
Smet
100 g smör
2 ägg
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 dl sirap
2 dl socker
1/2 dl rör- eller moskavosocker
2 msk kaffe
1/2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Glasyr
150 mörk blockchoklad
50 g ljus blockchoklad
1 tsk vaniljsocker
4 tsk florsocker
1 dl grädde
1 msk vit sirap eller honung
skal från 2 apelsiner
 
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Tillsätt sedan matfettet och resten av ingredienserna. Rör om ordentligt och häll i muffinsformar innan de åker in i ugnen.
  • Koka upp grädden försiktigt på medelhög värme tillsamans med sirapen eller honungen. Rör om med jämna mellanrum.
  • Finhacka chokladen och riv de tvättade apelsinerna.
  • För över apelsinskalet och chokladen till en skål och häll den varma grädden över och rör. Gillar du krisp i den choklad så behöver du inte röra om så noga medan den som vill ha glasyren slät får röra lite längre.
  • I med socker och vaniljsocker låt sedan svalna.
  • När både muffinsen och glasyren har svalnat så kan du hälla över glasyren till en sprits och spritsa! Gå gärna och gör något annat när de ska svalna då det är viktigt att de inte är varma.

Glöm ej att äta upp apelsinerna ;)  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar