Fyllning
500g köttfärs
1/2 grönsaks buljongträning
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1/22paket tomatsås
mjöl
spiskummin
peppar
salt
basilika
ägg
Botten
1 dl vatten
1 msk olivolja
rågsikt
rågmjöl
1/2 tsk bakpulver
salt
Blanda samman vatten och olivolja i en bunke. Häll i bakpulver, salt, rågmjöl
och rågsikt tills degen inte kletar utan nästan smular. Smörj en lämplig form
med olivolja och tryck ut degen i den. Skulle det inte räcka är det bara att göra
lite till. Ställ in den i ungen på 225 grader tills den stelnat.
och rågsikt tills degen inte kletar utan nästan smular. Smörj en lämplig form
med olivolja och tryck ut degen i den. Skulle det inte räcka är det bara att göra
lite till. Ställ in den i ungen på 225 grader tills den stelnat.
Stek upp köttfärsen. I med kryddorna, löken, buljongen, lite mjöl och tomatsåsen
sist när det inte finns något rött kvar. Smaka av. Man ska känna smaken av
spiskumminen. Drag av från plattan och låt svalna något innan du knäcker ägget
i köttfärsen och rör om så att det blandar sig.
sist när det inte finns något rött kvar. Smaka av. Man ska känna smaken av
spiskumminen. Drag av från plattan och låt svalna något innan du knäcker ägget
i köttfärsen och rör om så att det blandar sig.
Fördela fyllningen jämnt i pajformen och dekorera. Jag använde tomat och lite
färdigköpt tomatsås men självklart kan man göra en egen.
Grädda på 200 grader tills ägget koagulerar.
KLART
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar