tisdag 30 oktober 2012

Morotsbröd på råg

Det är inte bara en god macka, man får även i sig grönsaker!

4 dl vatten
1/2 dl mjölk
25g jäst
2 msk olivolja
2 medelstora morötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 L rågsikt
1 krm salt
 
Blanda vatten, olja, mjölk och smula ner jästen. Häll i
linfrön, solrosfrön, salt. Riv morötterna med rivjärn och
blanda i smeten. Rör ner mjölet och arbeta tills den släpper
i kanterna. Jäs i 30 min
Arbeta degen lätt på ett mjölat bakbord och forma små
bollar som du placerar på en plåt. Jäs 40 min.
Grädda 215-225 grader i  30-40 min.
 
 
Låt de svalna på galler under bakduk och njut!
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar