tisdag 18 februari 2014

Tankar om de sk "kåkstäderna" runt Stockholm

Idag försöker man köra bort de som flytt sitt land i nöd. De pratas om att vi inte kan ha kåkstäder runt storstäderna vilket rättfärdigar handlandet.

Självklart borde dessa människor ha rätt till riktiga hus men innan det finns så kan vi inte bara köra bort dem. Hävda att vi inte vill ha kåkstäder i vårat söta och perfekta lilla land. De hemlösa ska alltså skuffas undan så de inte syns för att behålla våra kulisser.
I Sverige har vi alltid haft problem med de som vill leva alternativa livsstilar, vi kan inte acceptera att svenssonlivet inte är till för alla. Och om vi accepterar det så vill vi i alla fall slippa se det.

Så verkar många tänka idag. De som idag bosätter sig så har kanske inte alla gånger valt det, samhället borde då erbjuda dem ett bättre alternativ eller låta dem vara. Om emigranter är villiga att bo ute i skogen i minusgrader så kan vi bara föreställa oss vad det är som det flyr ifrån. Men ändå är vi ivriga att sätta dem på plan hem för att det inte "ser bra ut" med kåkstäder.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ingen-losning-lata-kakstader-vaxa-fram_3279598.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar