torsdag 22 augusti 2013

Mörka drottning-/apelsingrottor

 
Mustigt goda med drottningsylt eller fräscha med apelsinmarmelad
 
1,5 socker
200 g rumstempererat smör
1 dl sirap
1 msk moskavosocker
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Garnering
drottningsylt eller apelsinmarmelad
 
 
Rör ihop smör, socker, sirap, kaffe och muskavosocker. Rör
ner resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
Rulla små bollar som plattas till i
muffinsformar och tryck ett hål som sylten ska klickas ner i.
Grädda ca 15 mitt i ugnen.
 
När de har svalat så kan man även ringla över smält choklad. Blanda då hälften mörk och hälften mörk blockchoklad som hettas upp på en tallrik över en kastrull med kokande vatten. Ett vattenbad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar