lördag 27 april 2013

Marmorerad banankaka

Ingredienser

kokosflingor

Smet 1
75 g Smör
12 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
2 st bananer
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en liten nypa salt


Smet 2
1 ägg
1 dl socker
2 msk kakao 
1tsk vaniljsocker
50g smör
0,5 dl mjöl
 
 
Utförande
 
Smet 1
 
Smält smöret medan du vispar ägg och socker pösigt. Mosa
bananerna och vispa ihop resten av ingredienserna med en
elvisp till en jämn smet.
 
Smet 2
Smält smöret medan du vispar ägg och socker pösigt. Rör
sedan ner resten av ingredienserna.
 
 
Smöra en form och använd sedan kokos istället för
ströbröd. Rör försiktigt ner ca 2/3 av smet 2 i
smet 1. Lite i taget så det ej flyter ut.
Häll smeten i formen och ringla sedan på resten av
chokladsmeten ovan på. Grädda i den nedre delen av ugnen
på 170 grader i 45-50 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar