torsdag 12 september 2013

Jordgubbsfrallor

 Med dessa frallor är det sommar året runt!
 
 
3 dl frysta jordgubbar
1 dl havregryn
ca 8 dl vetemjöl
3 dl vatten
20 g smör
25 g jäst (1/2 pkt)
1/2 krm salt
 
Smält smöret tillsammans med jordgubbarna. Mixa i en
matberedare. Lös jästen i mjölken och tillsätt
jordgubbs- och smörblandingen. Rör ner
havregryn, salt och mjölet.
Arbeta degen för hand i bunken eller i maskin. Strö lite mjöl på toppen och täck med bakduk i 35-40 min.
 
Stjälp upp degen på ett bakbord och forma frallor som läggs på en plåt. Täck med duk
och låt jäsa 40 min. Grädda dem i mitten av ugnen ca 20-30 min på 200 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar