ett pkt jäst
5 dl vatten
en tsk sirap (jästnäring)
1 dl rågkross
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1/3 dl olivolja
2 msk kaffe
4 dl grovt rågmjöl
5 dl rågsikt
1 krm salt
Häll lin-, solrosfrön och rågkross i en bunke och fyll på med vattnet.
Sedan olivolja, sirap, salt och kaffe. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
Rör ner mjölet och arbeta degen ordentligt i maskin eller förhand. Strö
lite rågsikt över och låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Arbeta degen
försiktigt på ett mjölat bakbord, bara så att degen får lite mjöl
över sig så att det går lättare att arbeta den. Forma till små
frallor och placera på en plåt. Lägg en bakduk över och
vänta 40 min. Nu ska de äntligen gräddas. 30-40
min på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar