tisdag 11 december 2012

Apelsintryfflar

Underbara praliner med en fyllig smak av apelsin. För svårt att bara ta en...

 
Tryffel
1 msk vit sirap
250 g mörk blockchoklad
1 dl grädde
1,5 msk kaffe
Skal från 2 apelsiner
 
Garnering
50 g mörk blockchoklad
kakao


  • Koka försiktigt upp grädde, sirap och kaffe under om rörning
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammanas med skalet från apelsinerna
  • Häll över den heta blandingen och rör tills alla choklad har smält
  • Ställ i kylen med plast över några timmar, tryffeln ska ha stelat helt
  • Smält choklad genom att lägga den på en tallrik som placeras på en kastrull men kokade vatten, var noga så att det inte kokar över
  • Tag ut tryffeln ur kylen, plocka upp lämplig mängd med en tesked och rulla till en boll
  • Doppa en lite lätt i den smälta chokladen (1/4 ska täckas av choklad) men ta det försiktigt så att tryffeln inte tinar
  • Rulla den i handen så att chokladen fördelas jämnt över pralinen och lägg på ett fat men kakao
  • Gör likadant med resten av tryffeln
  • Rör faten så att alla får kakao på sig och rulla de sedan en och en i handen så att kakaon lägger sig som ett lager runt
  • Förvara i en burk i kylen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar