Tryffel
1 msk vit sirap
250 g mörk blockchoklad
1 dl grädde
1,5 msk kaffe
Skal från 2 apelsiner
Skal från 2 apelsiner
Garnering
50 g mörk blockchoklad
kakao
- Koka försiktigt upp grädde, sirap och kaffe under om rörning
- Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammanas med skalet från apelsinerna
- Häll över den heta blandingen och rör tills alla choklad har smält
- Ställ i kylen med plast över några timmar, tryffeln ska ha stelat helt
- Smält choklad genom att lägga den på en tallrik som placeras på en kastrull men kokade vatten, var noga så att det inte kokar över
- Tag ut tryffeln ur kylen, plocka upp lämplig mängd med en tesked och rulla till en boll
- Doppa en lite lätt i den smälta chokladen (1/4 ska täckas av choklad) men ta det försiktigt så att tryffeln inte tinar
- Rulla den i handen så att chokladen fördelas jämnt över pralinen och lägg på ett fat men kakao
- Gör likadant med resten av tryffeln
- Rör faten så att alla får kakao på sig och rulla de sedan en och en i handen så att kakaon lägger sig som ett lager runt
- Förvara i en burk i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar