Ett mellan ljust och luftigt bröd utan vetemjöl. Endast det GI sädensslaget råg.
Ett pkt jäst
4 dl mjölk
1 dl vatten
1/2 dl olivolja
1 dl linfrön
1 krm salt
1 msk sirap
1 dl grovt rågmjöl
ca 1,2 liter rågsikt
Smula ner jästen och blanda vatten, mjölk, olja, sirap, salt, linfrön
samt olja. Rör ner mjölet tills degen släpper i kanterna. Arbeta den
ordentligt innan du strör lite mjöl ovanpå degen och låter jäsa
under bakduk 30 till 40 min.
Arbeta på mjölat bakbord och forma till små bollar som
läggs på en plåt. Skär ett snitt diagonalt ovanpå och jäs
i 40 min. Grädda ca 20-30 min på 225 grader.
mmm...
Låt dem svalna på galler under duk och frys ner dem
efter några timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar