söndag 4 november 2012

Halloncupcakes med krämigt inre

Super goda cupcakes med krämigt inre. Den är även äggfria så kan göras veganska.


 
Muffins
4 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl filmjölk/naturellyoghurt
2 dl vatten
100 g smör
Rivet skal från en citron
 
Fyllning
250 g marsipan
2 dl hallon
 
Glasyr
70 g vit blockchoklad
1/2 dl hallon
 

 
  • Mixa  fyllningen eller arbeta till en jämn smet med händerna
  • Blanda alla torra ingredienser till muffinsmeten, tvätta och riv citronen, rör ner filmjölk, vatten och det smälta smöret
  • Klicka i smeten till 1/3 del av formen pappersformar eller teflon. Om du använder teflon så ska den även smöras och brödas.
  • Spritsa eller klicka försiktigt i fyllningen men var noga med att den ligger i mitten och inte rör kanten.
  • På med smet över då att det täcker.
  • Grädda på 225 grader i 10- 15 minuter eller tills de fått en vin färg. Använder du en teflonform så ska den placeras i nedredelen
  • Låt svalna.
  • Smält chokladen tillsamman med hallonen i vattenbad eller mikro, rör om så den smälter jämnt
  • Låt svalna någon innan du spritsar på det eller brer ut det med en slickepott

 

Servera







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar