torsdag 25 oktober 2012

Helgfrallor

Helg kanske det inte är riktigt än men ibland får man unna sig lite :) Detta ljusa är enkelt att göra men smakar ljuvligt. Speciellt när man precis plockar ut den från ungen och rummet fylls av den underbara doften av nybakat bröd.



4 dl mjölk
1 dl smält smör
9 dl vetemjöl
25g jäst
salt
 
Blanda mjölk och det smälta smöret. Smula sönder jästen och rör om tills det
löser sig. Rör i mjölet och saltet. Arbeta degen i bunken eller mjölat bakbord.
Täck med duk och låtjäsa 30 min. Forma brödet till frallor eller som du själv önskar.
Låt jäsa i 30 min och sätt på ungen på 223 grader. Grädda 15- 20 minuter mitt i ungen
Tänk på att det tar längre tid om du väljer att göra tex en limpa eller hålkaka. 
Kolla sedan med sticka om brödet är kletigt på insidan.
Om så är fallet så ska plåten in igen.
 

 KLART

 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar