torsdag 1 november 2012

Banan bröd

Ett naturligt sött bröd som man kan njuta av med gott samvete. Den lilla klick sirap man har i är bara näring till jästen som förbrukas under jäsningen.

Dessutom är det supergott!

 
50 g jäst
4,5 dl vatten
1/2 dl dl kaffe
1 msk sirap jästnäring
4 dl grovt rågmjöl
7 dl rågsikt
1 stor banan
salt
 
Lös upp jästen i vattnet och kaffet. Mosa bananen rör ner den tillsammans
med saltet och sirapen. 
Rör ner mjölet lite i taget, kan vara så att just denna sats behöver lite mer eller
mindre mjöl. Strö på lite mjö ovanpå degen och låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Arbeta på ett ett mjölat bakbord och forma en limpa som du lägger i en form.
Dra 3 stäck på degen med en kniv
och jäs 40 min. Grädda långt ner i ungen på 200 grader i ca en timme
eller innertemperaturen är 98 grader.
 

Smaklig måltid!

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar